Hörmann gyorskapuk, redőnykapuk

Szerző: | dec 21, 2022 | Ipari Megoldások | 0 hozzászólás

Gyorskapuk – alapkivitelben FU-vezérléssel

A Hörmann gyorskapuk legfontosabb jellemzői a magas anyagminőség és az üzembiztonság. Beépíthetők kül-és beltérben a közlkedési folyamatok optimalizálása, a belső klíma javítása, és az energiatakarékosság érdekében.

E széles program magában foglalja a függőlegesen vagy vízszintesen nyíló rugalmas kapulappal rendelkező átlátszó kapukat, akár szekcionált-vagy redőnykapuval kombinálva is, valamint az erőteljes és masszív, könnyen szervizelhető, sík felületű, alumínium profilból gyártott spriálkapukat is.

További információt a mellékelt prospektusban, valamint a beépítési adatokban talál.

Katalógusok és dokumentációk

Hörmann-gyorskapuk

Hörmann-gyorskapuk 2

 

Érintkezésmentes biztonság

A tokba integrált biztonsági fényrács a kapulap zárási síkját ellenőrzi 2500 mm-es magasságig. További, a kapura rászerelendő installáció ezért fölösleges (pl. záróélvédelem vagy fénysorompó). Profitáljon e magas biztonságból és a különösen könnyen szerelhető és karbantartható gyorskapuból.

Optimalizált üzemi folyamatok

Alapkivitelben hosszú élettartam és nagyfokú gazdaságosság

A szériában adott frekvenciaváltós vezérlés tehermentesíti a teljes kapumechanikát és garantálja a szinte kopásmentes, halk kapufutást. A nagy nyitási és zárási sebességnek köszönhetően a üzemi folyamatok optimalizálhatók, a hőveszteség csökkenthető. A lágy indításnak és fékezésnek köszönhetően ráadásul az egész kapumechanika tehermentesítődik, és így a kapu élettartama a sokszorosára nő.

Tartósan tiszta átláthatóság

Egyenletesen kihabosított acéllamellák

A tűzi horganyzott, PU-keményhab betéttel ellátott duplafalú lamelláknak különösen jó a hőszigetelési értéke. A kapu UD-értéke 1,95 W/ (m²·K)*. A kapukat szériában fehéralumínium (RAL 9006) színben szállítjuk. A külső oldalon feltűnik a finom vonalazású Micrograin felület, a lamellák belső oldala stukkómintás.

* 25 m²-es kapufelületnél

Opcionális üvegezések

A 26 mm-es DURATEC dupla üvegezés a legmagasabb karcállóságot és jó hőszigetelési értékeket biztosít. Az E6 / EV 1 natúrszínű alumíniumosztók tagolják az üvegezést és stabilizálják a köztes elemeket. Kívánságra, a még jobb hőszigetelés érdekében, akár 3-rétegű üvegezés is szállítható.

Hatékony hőszigetelés ÚJ

Megnövelt hőszigetelés ThermoFrame kerettel

Az opcionális ThermoFrame keret elválasztja a tokot a falazattól. A termikus elválasztás, a kiegészítő tömítésekkel együtt, akár 15 %-kal javítja hőszigetelést és optimális korrózióvédelmet nyújt az oldaltokoknak. A ThermoFrame keret egyszerűen és gyorsan szerelhető.

Az alumínium és acél Hörmann redőnykapuk és redőnyrácsok egyszerű szerkezetüknek és kevés alkatrészüknek köszönhetően különösen gazdaságosak.  Ezek a nyílászárók a mindennapi üzemelés során az évek során  nagyon jól beváltak. A redőnykapuk és redőnyrácsok a nyílás fölött alig foglalnak el helyet, hiszen teljes mértékben feltekerednek a szemöldök mögé. A kapu sem oldalt, sem felül  nem vesz el hasznos helyet a csarnokból.

A magasan fokon specializált  Hörmann redőnykapuk és redőnyrácsok gyártása messze meghaladja  a  szokványos szintet, hiszen az egyedi  megoldások kidolgozása  a Hörmann-csapatnál  a mindennapi ügymenet szerves része.

További információkat a mellékelt prospektusban, valamint a beépítési adatokban talál.

Katalógusok és dokumentációk

Hörmann redőnykapuk és redőnyrácsok

Rollmatic redőnyrács

 

Biztonságos és bevált

A kapu kézi nyitása és zárása a húzórugós technikának köszönhetően jelentősen könnyebb.
A legfeljebb 6000 x 4500 mm méretig rendelhető SB és TGT redőnykapuk / redőnyrácsok kis erővel, könnyedén mozgathatók. Az opcionálisan meghajtással felszerelt redőnykapuk / redőnyrácsok esetén a húzórugós technika kíméli a kapu mechanikáját és a meghajtástechnikát.

Nagyfokú biztonság a kapulapra szerelt szenzorok nélkül

Alapkivitelben erőhatárolással WA 300 R S4 / WA 300 AR S4 esetén

Ezekkel a meghajtásokkal kombinált SB és TGT redőnykapu / redőnyrács biztonságosan nyitható és zárható. A „Kapu-Nyit” és „Kapu-Zár” irányban is az alaptartozék erőhatárolásnak köszönhetően, a legtöbb kapulap-variáció és mérettartomány esetén, nincs szükség záróélvédelem és behúzásvédelem installálására ahhoz, hogy a kapu teljesítse az MSZ EN 12453 szabvány követelményeit. Ráadásul a kapunak igen kicsi a karbantartási igénye, mert a kapulapon nincsenek szenzorok és gyakran cserélendő spirálkábel sincs.

Gyors, kíméletes és biztonságos kapunyitás

S6 kiegészítőcsomag FU meghajtással és vezérléssel

Javítsa az üzemi folyamatokat és csökkentse hőveszteséget a Decotherm kapulappal ellátott DD redőnykapukhoz kapható, FU meghajtásból és vezérlésből álló, opcionális S6 kiegészítőcsomaggal. 
A kapu ennek használata esetén akár 1,1 m/s sebességgel is nyílhat 
– és így majdnem olyan gyors lesz, mint egy gyorskapu. További előnyök: a beépítési méretek, valamint a beszerzési és fenntartási költségek lényegesen alacsonyabbak, mint a gyorskapunál. A lágy indítás és lassított stop funkciónak köszönhetően a kapu a nagy sebesség ellenére is különösen kíméletesen fut – ez tehermentesíti a kapumechanikát és ezáltal meghosszabbítja a kapu élettartamát. Egy a vezetősínbe épített fényrács garantálja a szükséges magas biztonságot, ráadásul megbízható véd a károsodások és a lopás ellen is.

Hasznos részletek a hosszú élettartam érhető el

Hörmann gyors kapuk

 

Átgondolt szerkezet, befutótölcsérrel és viharkapcsokkal

A DD redőnykapu befutótölcsérje hatékonyan csökkenti a kapulap kopását. Ha egyszer szükségessé válna, akkor a befutótölcsér ráadásul egyszerűen kicserélhető. Fejlesztéseink gyakran egyszerre több funkciót is teljesítenek. A redőnykapulapon lévő viharkapcsok pl. óvják kapuját a szélterhelésből adódó károsodásokkal szemben; ráadásul ezek tökéletes betörésgátló egységek, mert a kapuprofil általuk egyszerűen nem húzható ki a megvezetésből.

Ez is érdekelhet!

ÚJ gyorsnyitású tolómotorok

Kedves Vásárlóink! Év elején megjelent a LIFE legújabb termékcsaládja, a DEUS gyorsnyitású tolómotorok! A termékről az elmúlt hónapokban rendkívül jó visszajelzéssel vannak ügyfeleink és szerelőink is, ezért júliusban akciós áron vásárolhatják meg DEUS4HS motor...

Hörmann Ipari kapuk

A szekcionált kapuk programja egyedülállóan széles A szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei, vízszintesen a födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött, vagy a...

Hörmann Ajtók

Alumínium házbejárati ajtó stílusos megjelenéssel és a legjobb hőszigeteléssel Az Ön bejárati ajtaja legyen különleges. Illeszkedjen a ház stílusához, legyen reprezentatív, és igazolja a  tulajdonos jó ízlését. Egy bejárati ajtónak ugyanakkor magas fokú biztonsági...

Hörmann Kapumozgatók

Garázskapu meghajtások Élvezze otthona kényelmét és biztonságát Senki nem szívesen száll ki az autóból szélben és viharban vagy az éjszaka...

Hörmann Garázskapuk

  Szekcionált garázskapu – Az Ön egyedi igényeinek is megfelelő Hörmann márkaminőségben Az elegáns automata szekcionált kapu függőlegesen felfelé nyílik. Így nagyobb tér áll rendelkezésre a  garázsban és a garázs előtt is, valamint a teljes áthajtóút szabaddá...

Hörmann Ipari megoldások

A szekcionált kapuk programja egyedülállóan széles A szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei, vízszintesen a födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött, vagy a tetőt követő helyzetben állnak. A...
Systematica